Luomutetaan Ruokapalvelut (LuRu)-hankkeen teettämän selvityksen mukaan 27 % ammattikeittiöistä kertoo ostavansa jotain tuotteita suoraan tuottajalta.
Onnistuneista pienhankinnoista ovat kertomassa Ilja Saralahti, ravitsemispäällikkö Muuramen kunnan ruokapalveluista sekä Terhi Paldan, tuotekehittäjä ja keittiömestari ISS Palveluista.
Lisäksi kuullaan Kauruunperän luomutilan Antti Soinin kokemuksia yhteistyöstä ruokapalveluiden kanssa ja Etsi Luomua -palvelun hyödyntämisestä luomun löytämiseksi.
Ilmoittautuminen tämän linkin kautta viimeistään ma 9.9. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ti 10.9. aamulla.
Info on maksuton ja järjestetään Teamsin kautta.
Lisätietoa Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hankkeen toiminnoista ja tulevista tapahtumista täältä.
Tilaa myös hankkeen uutiskirje, niin pysyt luomuttamisen mukana.
Savon koulutuskuntayhtymän, Pro Luomu ry:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa on mukana koko ruokaketju. Tavoitteena on tuottaa ruokapalveluille konkreettisia malleja luomun käytön lisäämiseksi ruokalistalle ilman hankintakustannusten nousua sekä lisätä vuoropuhelua ketjun toimijoiden välillä. Hanketta rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö.